BOGEN OM BRANDTS KLÆDEFABRIK

 

I 1993 udgav Brandtarbejdernes Historiske Forening bogen ”Brandts Klædefabrik-erindringer fra arbejdslivet på en fabrik i hjertet af Odense”

 

 

Baggrunden for udgivelsen er beskrevet således i bogens forord: Gennem 108 år var Brandts Klædefabrik en arbejdsplads på godt og ondt for generationer af odenseanere.

 

Fabrikken ligger der stadig som et verdenskendt kulturcenter. I de tidligere vævesale og spinderier er der flere museer og et kunstakademi. På vej gennem den tidligere fabriksgade findes forskellige spisesteder og forretninger.

 

På bygningerne er sat navne, der vidner om de forskellige arbejdsprocesser fra uld til færdig klæde. En mindetavle fortæller at virksomheden begyndte i 1869.

 

Men nutidens besøgende i kulturcenteret Brandts finder ingen spor efter de mange arbejdere, der op gennem tiden sikrede produktionen.

 

Brandtarbejdernes Historiske Forening har skrevet bogen om arbejdslivet  på Brandts Klædefabrik for at råde bod på denne forglemmelse og dermed synliggøre den kultur, der udspringer af fabrikkens indre liv og traditioner.

 

En bog vi håber vil knytter tråden mellem fabrikkens fortid og nutid og blive et bidrag til fremtidens kulturliv på Brandts Klædefabrik.

 

Bogen er på 280 sider med et stort billedmateriale der er udvalgt således, at det supplerer teksten, men i høj grad også virker som en historie fortalt i billeder.

Bogen kan købes ved henvendelse til foreningen og koster kr. 75,- + evt. forsendelse.